Истински празник на художествената гимнастика ще се проведе от 10 до 12 май в спортен комплекс „Горна Малина”, само на 30 километра от София. Изключително голям брой участници ще премерят сили в Първия турнир „Меджик къп”. В оспорваната надпревара ще се включат 24 спортни клуба от цялата страна и общо 800 състезатели в различни възрасти.

Спортен клуб „ТЕА ДЕНС” има амбициите състезанието да се превърне в традиционно, за да радва младите гимнастички и техните родители.

Неизменна част от форума ще бъдат две от прекрасните златни момичета на България, бронзови медалисти от Олимпиадата в Рио. Главен съдия на турнира ще бъде очарователната Християна Тодорова, а в подкрепа на събитието ще се включи невероятната Ренета Камберова, заедно с Националната кампания "Мисия спорт на любимите герои".

В официалното откриване очакваме се очаква да се включи президентът на БФХГ Илиана Раева, видни спортисти на България, които са и почетни граждани на Община Горна Малина - Владо Николов и Борис Йотов, кмет на Община Горна Малина – инж. Ангел Жиланов и още видни обществени личности.

Програмата на турнира:

10.05.2019 г. – техническа и съдийска конференция, индивидуално Б категория

11.05.2019 г. – техническа и съдийска конференция, официално откриване, ансамбли всички възрасти и индивидуално мини

12.05.2019 г. – съдийска конференция, индивидуално А и Елит категория, закриване