Бившият шампион на UFC в лека категория Рафаел дос Аньос ще получи желаната от него битка и ще се изправи срещу бившия шампион на UFC в полусредна категория Роби Лоулър в основното събитие на UFC on FOX 26, което ще се проведе на 16-ти декември в Уинипег, Манитоба, Канада. Битката ще се проведе в категория до 77кг (полусредна категория).

Дос Аньос (27-9) изостави категорията, в която беше шампион (лека категория, до 70 кг), след като записа две поредни загуби от Еди Алварес и Тони Фъргюсън, които той приписа на нездравословното сваляне на килограми преди срещите. След като премина в по-горната категория, "РДА" записа две последователни победи над Терек Саффедин и Нийл Магни.

Лоулър (28-11) бе извън спорта в продължение на една година, след като загуби титлата си през лятото на 2016-та година от Тайрън Уудли. Зареденият с нови сили Лоулър се завърна в UFC 214 това лято, за да надделее над Доналд Сероне чрез спорно съдийско решение.

В UFC on FOX 26 участие още ще вземат и застаряващите, но все още опасни бразилски атлети Глоувър Тейшейра и Антонио Роджерио Ногейра, които ще премерят сили съответно с Миша Циркунов и Джаред Канониер.