По-малко от три седмици след дебюта на легендарния кикбоксьор в клетката на UFC, организацията обяви завръщането на Саки в октагона за битка с Халил Рантрий в UFC 219, насрочено за 30-ти декември в Лас Вегас.

Саки (1-1 в UFC), многократен шампион по кикбокс, се завърна в спорта след 13-годишна пауза. През 2004-та година той дебютира в света на смесените бойни изкуства със загуба, но миналия месец се завърна победоносно, след като нокаутира Енрике да Силва в първия рунд в събитието на UFC в Япония. Това бе първа победа на Саки в света на бойните спортове от 2015-та година насам, тогава той спечели кикбоксова среща в Дубай, за да подобри професионалния си рекорд на 83 победи и 12 загуби.

Рантрий (6-2) ще влезе в тази битка, след като записа две поредни победи с нокаут над Пол Крейг и Даниел Джоли през тази година. 27-годишният състезател в полутежка категория беше и финалист в 23-ия сезон на "The Ultimate Fighter" през 2016-та година.

От Ultimate Fighting Championship все още не са обявили кой мач ще оглави събитието в Лас Вегас. Бойната карта за момента включва срещите между Доминик Круз и Джими Ривера, Синтия Калвило и Карла Еспарза, Карлос Кондит и Нийл Магни, Луис Смолка и Матеус Николау.

Дейна Уайт: WWE няма да позволи на Брок Леснар да се бие в UFC