Преди случилото се в UFC 214 това лято, Джон Джоунс и Брок Леснар влязоха в ожесточена кавга в Туитър и накараха много хора да повярват, че двамата би могло да се срещнат в Октагона на UFC. Въпреки това, няколко неща трябва да се наредят, за да бъде възможна подобна битка.

На първо време Джоунс трябва да получи разрешение да се бие, а той за сега няма такова, тъй като не успя да издържи допинг теста преди UFC 214 и в кръвта му беше намерено забраненото вещество „туринабол”. 

Този случай все още се разследва и в крайна сметка може да бъде оневинен. Втора пречка за тази битка може да бъде позицията на Световната федерация по кеч, която според президента на UFC Дейна Уайт няма да разреши на Леснар да се появи в Октагона на Ultimate Fighting Championship.

"Леснар има договор с WWE до следващия август. Никой не знае какво може да се случи преди това. Вече не броя кокошките си предварително", заяви Уайт.

Уайт също припомни и за последния път, в който WWE разреши на Леснар да се бие с Марк Хънт в UFC 200 миналата година. Тогава Брок се провали на допинг теста преди битката и това не бе от полза на никоя от двете страни.

"Те просто не искат да го правят отново. Видяхте какво се случи последният път, когато те му позволиха да направи това. Случилото се тогава не се отрази добре на никого", завърши Уайт.