Рекорден брой плувци ще участва в 17-то поредно издание на турнира по плуване в памет на Стефан Попов - Замората. В надпреварата се пускат над 580 деца, юноши и девойки от 41 клуба от страната, както и плувци от Македония и Сърбия. Турнирът ще се проведе на 7-и и 8-и ноември на басейн „Спартак” в София.

При момчетата ще се състезават разделени по възрастови групи родени между 2000 и 2005 година, а при момичета от 2001 до 2006 година. Събитието е организирано от ПК Левски с подкрепата на СК Левски и Българска федерация по плувни спортове. За официалното откриване в събота от 16.00 часа е поканен министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а наградите на шампионите ще връчи легендата на родното плуване Петър Стойчев.

„С всеки турнир броят на децата се увеличава, което е радващо. За първи път ще имаме толкова много плувци, които ще бъдат разделени по възрастови групи. Идват и състезатели от Македония и Сърбия, които ще се включат в надпреварата, а за призьорите сме осигурили медали и награди. Плувците с най-добри постижения ще си тръгнат със специално изработени купи от турнира”, заяви организаторът Красимир Туманов.

Състезанията ще започнат веднага след откриването в събота, а в неделя от 09.30 часа. Церемонията по награждаване на победителите ще бъде към 12.30 часа. /БГНЕС