Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева поздрави българския отбор за отличното представяне на Световната купа в Минск. Златното момиче използва профила си в една от социалните мрежи, където обяви, че грациите ни са на правилния път, но трябва да го следват с отдаденост, отговорност, любов и вяра. 

Припомняме, че България спечели пет медала във финалите в Минск. Ансамбълът взе злато на пет обръча и бронз на три топки и две въжета. Невяна Владинова ни зарадва с пълен комплект отличия – злато на композицията на обръч, сребъро на бухалки и бронз на лента. Другата ни индивидуалистка – Катрин Тасева – се класира пета на бухалки и на лента, а топка остана шеста.

Браво! Ансамбълът със злато на пет обръча в Минск

Втори медал за ансамбъла на Световната купа в Минск

Ето и какво написа Илиана Раева без редакторска намеса:

"5 МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ И ЕДНИ ШЕМЕНТНИ ФИНАЛИ НА СВЕТОВНАТА КУПА В МИНСК
2 златни, един1 сребърен и 2 бронзови медала спечели българският национален отбор жени индивидуално и ансамбъл днес!

Невяна Владинова с пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов!

Ансамбълът със златен и бронзов медал! Катрин Тасева с три финала!

Браво, момичета! 

В началото на годината казах пред медиите, че ако си направим съчетанията по правилника на макс, ако ги изиграят с всичко заложено като елементи и без грешка, няма да се борят само за медали, а за златни медали! Казвам го всеки ден и на треньорите, и на момичетата. Защото имаме отлични и качествени състезателки и прекрасни треньори. 

Днешните финали в Минск го доказаха. Иска се да играят смело, с контрол и отговорност, с вдъхновение и артистичност. Някъде успяхме и взехме високи оценки и златни медали. Някъде не успяхме. Имаме много работа още, но нашите планове са дългосрочни - Олимпиадата в Токио.

Пътят е този, но трябва да се следва с пълна отдаденост и отговорност, с вяра и любов! Трябва да стоим здраво стъпили на земята и да имаме отлична преценка както за нас, така и за силните ни съперници, за да се радваме на финалната права.

Поздравления за треньорите и екипите им, за състезателките, за Мария Гигова и Даниела Велчева!

Честито на всички ни пореден огромен успех на българската художествена гимнастика!"