Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира спечелените медали във финалите на Световната купа в Минск. Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс завоюваха злато и бронз на композициите си на пет обръча и три топки и две въжета, а след отличното представяне, треньорът им ги похвали и заяви, че са показали, че с концентрация и екипна работа нашата петорка е сериозен конкурент за медалите.  

Браво! Ансамбълът със злато на пет обръча в Минск

"Много поучително и полезно състезание за нашия отбор. След сериозната грешка вчера, днес момичетата показаха, че са в много добра форма. Както споменах и по-рано, ние се учим и се опитваме от всяка ситуация да извличаме максималното, за да трупаме опит. Днес момичетата показаха, че с концентрация и обща екипна работа са сериозни конкуренти за медалите", започна Весела Димитрова пред Фейсбук страницата на Федерацията след края на състезанието в Минск.

Втори медал за ансамбъла на Световната купа в Минск

"Трудностите с уред и тяло са зачетени от съдиите, което за нас беше изключително важно. Получихме две оценки по 10 за трудност. Продължаваме да работим още по-концентрирани и уверени. Дай Боже само всички да са здрави", завърши наставникът на грациите.