Легендата в маратонското плуване Петър Стойчев ще открие официално второто издание на националния турнир „Златоперки” , който ще се проведе тази събота и неделя на басейн „Спартак” в София.

Събитието е по случай Деня на детето -1 юни.

Участие ще вземат над 600 деца от цяла България, които ще бъдат разпределени в няколко възрастови групи: момичета и момчета родени 2007/08, 2009/10, 2011/12 година. Младите таланти от 46 клуба ще плуват на отличните условия на 50 метровия басейн, съобщиха от Пресслужбата на организаторите.

„Подготовката и организацията вървят нормално и по програмата, която сме изготвили. Очакваме много състезатели, както и техните родители и роднини. Със сигурност трибуната за зрители ще бъде пълна, както и на предишните ни турнири. Всяко дете ще получи медал за участие, а най-добрите специални купи и много предметни награди от нашите партньори. Искам да благодаря на целия си екип от ПК Левски за професионалната работа по организацията, както и на Министерството на младежда и спорта и лично на Красен Кралев, който ще дойде на церемонията по откриването. Също така и на Българската федерация по плувни спортове. Ще съобщя и една новина. Освен многото награди, които сме подготвили, в събота децата ще бъдат изненадани от последния победител на шоуто „Като две капки вода” Стефан Илчев. Благодаря му, че се съгласи да стане част от празника. Нека всички, които искат да заповядат през уикенда на басейн „ Спартак” и да станат свидетели на плувните състезания  от турнира „Златоперки”, сподели Петър Стойчев.

Турнирът започва в събота от 09:00 сутринта, като откриването с официалните гости ще бъде от 16:00 часа, в неделя състезанията продължават от 09:00 до 12:00 часа.

Легендата Петър Стойчев и пътят към успеха и рекордите