Автомобилният състезател Димитър Илиев и плувецът Петър Стойчев като негов навигатор спечелиха 50-ото, юбилейно издание на Рали България и сподели емоциите от преживяното.

„Ние сме добри приятели и му имам доверие, затова го поканих в състезанието. Сега беше може би най-добрият момент, в който той да се качи в състезателна кола. Въобще не беше шега това за дъжда. Когато всичко е мокро, той се чувства много добре. Сега е моментът да му благодаря”, заяви Димитър Илиев в „Здравей, България” по NOVA.

„Ако той ме пусне в ледените води, ще трябва да ме вадят с екип на Бърза помощ. Смятам, че той има всички качества за един навигатор. Много ми помагаше. Със сигурност повече с професионален спорт няма да се занимавам, но за такива готини каузи защо пък не”, добави още Илиев.

Петър Стойчев пък сподели: „Винаги съм харесвам автомобилния спорт. Казвали сме си, че трябва да направим едно рали заедно. Това стана доста случайно. Той ми гласува доверие и започнахме веднага да тренираме. Мисля, че спечелихме заслужено.”

„Има много време до догодина. Важното е, че 50-ото юбилейно рали „България” ще бъде запечатано с нашето участие и победа. Митко беше много притеснен да не избягам след първата отсечка. Като завършихме първата отсечка, той беше много спокоен, че аз съм Ок и ще продължим състезанието. Винаги трябва да започваш състезание с мисълта как да спечелиш”, каза Петър Стойчев.