Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика и заместник председател на българската федерация Мария Петрова даде пространно интервю за предаването на ТВ+ - „Код Спорт“. В него бе засегната и темата за личния ѝ живот. Както е известно, вече 24 години едно от „златните момичета“ и настоящия президент на Българския футболен съюз и герой от САЩ 1994 година споделят живота си заедно, а пловивчанката е категорична, че в тяхното семейство няма президенти. Все пак Петрова не крие, че в кухнята командва само тя. 
 
Тя бе върната и на момента на запознанството с Боби Михайлов, като бе запитана какви спомени ѝ носи датата 23 декември 1994 година. 
 
- Наградите „Спортен Икар“. През декември се даваха всички големи награди на спортисти. На тези Икари бях наградена за спортистка на годината, а Борислав Михайлов беше награден за спортист на годината, благодарение на тяхното прекрасно представяне и гордост, която всички усетихме в България.
 
- И оттогава е вашето познанство.
 
- Да, вече 20 години сме женени, а от четири преди това ходим.
 
- И двамата с твоя съпруг сте ръководители в спортовете, които ви изградиха като личности. Кой е президентът в семейната ви къща – ти или Борислав Михайлов?
 
- Зависи от сферата, в кухнята аз съм шеф. Като семейство, като партньори ние сме равноправни и сме едно нормално семейство. Няма президенти.
 
- Нормално семейство, но не е ли лудост да си шеф на футбола в България?
 
- Не бих искала да говоря за футбол. Че съм свързана лично с човек, който е на ръководна позиция във футбола е едно, но аз лично да давам мнение и да говоря по темата „футбол“ не бих искала.
 
- А не гледаш ли футбол?
 
- Гледам, как да не гледам! Особено, ако е добър мач, динамичен, с много голове. А и мъжът ми знае, че обичам дузпи и казва - хайде, стигнахме дузпите. Обичам да гледам футбол с него, с приятели. Не съм от тези жени, които казват – ужас, почва поредният мач.
 
- Издай дали той гледа художествена гимнастика?
 
- Не.
 
- Никога ли не можеш да го накараш да дойде в залата?
 
- Веднъж беше дошъл на една световна купа, но беше дошъл заради мен, защото исках да види какво правим и с какво се занимаваме. Направи го заради мен, но не е човек, който е фен на художествената гимнастика. Може би по-скоро на мен е фен.
 
- Още ли се увличаш по екстремните спортове?
 
- Да, това ме зарежда.
 
- Какво предвижда програмата ти в това отношение?
 
- Смятам, ако отида на гости при една приятелка, която живее в Дубай, да направя скайдайв. Досега съм се спускала с парапланер с хора, но бих искала от по-голяма височина и свободно падане.
 
- Последен въпрос – за какво мечтае още “златното момиче” Мария Петрова?
 
- В професионален план мечтая да имаме олимпийски златен медал. Искрено и от сърце се надявам да ни се случи. В личен план бих искала моето семейство да бъде успешно, обединено. Да бъдем все така заедно, както сме досега. Може би много искам, но желая и аз, и мъжът ми да сме здрави, нашите деца да са успешни и да са здрави. Ако мога винаги да пазя баланса между работата и семейството, би било прекрасно.