Франческо Молинари, Брукс Кьопка, Джейсън Дей, Адам Скот и Луис Остхуйзен поделят върха след втория ден на Мастърса по голф в Огъста, Джорджия.

Действащият шампион на Бритиш Оупън Молинари завърши с кръг от 67 удара без нито едно боги – най-добрият му резултат в надпреварата от 26 кръга, където завърши на най-доброто си 19-о място през 2012.

Австралиецът Дей също завърши с 67, а сънародникът му Скот - шампион на Мастърса през 2013, направи ийгъл на 15-а дупка, но последва боги на 16-а, което го остави на -7. Кьопка, миналогодишният шампион на Бритиш Оупън, завърши с кръг от 71, въпреки двойно боги на втора дупка, като направи бърдита на 15-а и 18-а. Южноафриканецът Остхуйзен пък направи забележителните седем бърдита за кръг от 66.

Четирикратният шампион на Мастърса и една от легендите в голфа Тайгър Уудс е близо до лидерите. Той направи кръг от 68 и е на -4, като поделя шестото място във временното класиране. 43-годишният американец се бори за първа Мейджър титла от 2008, когато спечели Ю Ес Оупън и първа на Мастърса от 2005.

Четирикратният шампион на Мейджъри Рори Макилрой, който е в търсене на Зеленото сако за кариерен Голям шлем, завърши с кръг от 71 и е на седма позиция. Левичарят от САЩ Фил Микелсън, който ще стане при триумф в Огъста най-възрастният шампион на Мейджър на 48 години, направи кръг от 73.

Световният номер Джъстин Роуз пропусна къта за първи път в своите 14 участия на Мастърс, а Серхио Гарсия също пропусна уикенда. /БГНЕС