Джоузеф Паркър би могъл да предложи битка за световната титла на Тайсън Фюри, ако не успее да постигне споразумение с Антъни Джошуа за среща, в която да бъдат обединени почти всички колани в тежка категория. Така поне смята промоутърът на Паркър - Дейвид Хигинс.

Новозеландецът запази своята титла на WBO, след като записа победа над братовчеда на Тайсън Хюи Фюри в Манчестър миналия месец. Сега Дейвид Хигинс обмисля възможността Паркър да направи нова защита на титлата си през декември, преди да се завърне във Великобритания за битка с някое от големите имена в бокса.

Джоузеф Паркър защити титлата си срещу Фюри

Джошуа си остава евентуален противник на Паркър, но Хигинс все още не е обсъждал възможностите за подобна битка и вярва, че алтернативна среща с Фюри може дори да бъде организирана в родния град на британеца - Манчестър.

"Искрено вярвам, че Тайсън Фюри ще се върне и ако предложението на Хърн за битка с Джошуа не бъде достойно, тогава бихме предпочели да отидем в Манчестър и да се бием с Тайсън Фюри, а след това да разделим по равно приходите от срещата", заяви Хигинс.

Паркър се насочва към Тайсън Фюри, ако не си уреди битка с Джошуа

източник: Gulliver/Getty Images

Бъдещето на Фюри остава неясно, след като все още няма насрочена дата за неговото изслушване, след като той бе уличен в употреба на забранени вещества на 22-ри септември 2016 година. Въпреки това Хигинс вярва, че 29-годишният боксьор ще бъде готов за битка през следващата година.

"Ще бъде много интересно да видим какво прави Тайсън и аз ще се радвам да го видя обратно в играта. Има определена справедливост в този случай, защото Джоузеф държи колана на Тайсън, който той освободи. След това Джоузеф победи братовчед му Хюи и така би било много поетично, ако Тайсън и Джо се изправят един срещу друг на препълнения "Олд Трафорд".

Джошуа ще защитава титлите си в WBA и IBF срещу Кубрат Пулев в Кардиф на 28-ми октомври, но Хигинс не убеден в уменията на Джошуа да поема удари.

"Нека разгледаме фактите, факт е, че Джошуа е падал на гърба си вече няколко пъти. Дилиан Уайт го повали, а след това и Кличко направи същото", заяви заядливо Хигинс.

"Нека ви кажа следното, Джоузеф Паркър никога не е падал по гръб. Джошуа няма да тича, както направи Хюи, а ако Антъни и Джоузеф застанат в центъра на ринга и започнат да си разменят удари, знам кой има по-здрава брадичка - това е Паркър", завърши Хигинс.