Новозеландецът Джоузеф Паркър защити световната титла в тежка категория на професионалния бокс по версията на Международната боскова организация (WBO), след като победи британеца Хюи Фюри по време на гала-вечер в английския град Манчестър.

Паркър спечели със съдийско решение, след като арбитрите наградиха агресивния и неуморим стил на шампиона с два фиша при 118:110, докато третият бе равен за 114:114. Това е втора успешна защита на пояса за Паркър, което по всяка вероятност му гарантира и двубой срещу шампиона по версиите WBA и IBO - Антъни Джошуа.

Преди това обаче британецът, който преди време обяви битката с Паркър за неизбежна, ще трябва да боксира с Кубрат Пулев. Фюри (20-1) опита да избегне мощните удари на Паркър (24-0) с движение в ринга, но това само умори местния боксьор и новозеландецът доминираше изцяло в последните рундове.

Именно този развой беше предрекъл и Антъни Джошуа. Фюри беше подкрепян в родния си град Манчестър от своя братовчед Тайсън, който дори беше заел място в ъгъла на Хюи.