Радослав Панталеев стана седмият български боксьор, който се класира за четвърфиналите на европейското първенство в Самоков. В кат. до 81 кг той буквално отказа съперника си Бошко Драшкович от Черна гора и спечели с технически нокаут.

Младият състезател на ЦСКА категорично надигра съперника си в първите два рунда, като във втория черногорецът получи официално предупреждение, след като не спря да държи Панталеев.

На почивката преди последните 3 минути Драшкович хвърли ръкавиците и отказа да довърши двубоя, явно осъзнавайки безсилието си срещу мощните удари на българина. Така Панталеев влезе в историята на 41-вото европейско с първия случай на отказал се боксьор.

Негов съперник в спора за полуфиналите ще бъде водачът в схемата Хрвойе Сеп от Хърватия, който победи с единодушното решение на съдиите испанеца Камачо Фернандес.

България класира 7 от 10-те си боксьори на 1/4-финалите на шампионата в Самоков, като освен Панталеев, утре за квоти за световното и за медали ще боксират още: Тинко Банабаков (49), Даниел Асенов (52), Елиан Димитров (60), Симеон Чамов (69), Тервел Пулев (91) и Петър Белберов (+91).