С невероятна победа на Петър Белберов приключи участието на българските боксьори на 1/4-финалите на европейското първенство по бокс за мъже в Самоков.

В последния мач за деня най-тежкият ни представител (над 91 кг) изигра изключително здрав двубой и спечели единодушно гласа на съдиите (29:28, 29:28, 29:28), въпреки че срещу себе си имаше бившия европейския шампион и участник в Лондон 2012, втория в схемата Магомед Омаров от Русия.

Само 32 секунди преди финалния гонг Белберов бе на косъм да прекратят срещата му заради отворила се сериозна аркада в средата на челото му, но лекарите на ринга успяха на време да спрат кръвотечението и българинът довърши мача с нова серия удари по съперника.

На полуфините Белберов ще боксира срещу германеца Флориан Шулц. Петър донесе петия медал за България от европейското първенство, а също си осигури и участие на световното първенство в Доха.

Така равносметката за боксьорите ни от днешните 1/4-финали е 5 победи и 2 загуби. Утре е почивен ден от програмата на първенството, а в петък са полуфиналите.