Българите Симеон Чамов и Радослав Панталеев напуснаха европейското първенство по бокс след 1/4-финалните си мачове след загуби почти по едно и също време на двата ринга в зала "Арена Самоков".

В категория до 69 килограма Симеон Чамов не изигра добър мач, като почти се отказа в третия рунд срещу Еимантас Станионис от Литва и загуби по точки с единодушното решение на съдиите - 0:3 гласа.

Младият Радослав Панталеев обаче за малко не поднесе изненадата на вечерта, след като изигра равностоен мач срещу водача в схемата в категория до 81 килограма Хървойе Сеп от Хърватия.

Бившият световен младежки шампион Сеп спечели по точки с неединодушно решение на съдиите - 2:1, след като получи предупреждение във втория рунд, а в последните 3 минути взе гласовете на двама от тримата арбитри. След мача публиката в залата избухна в освирквания срещу решението на реферите и изпрати с аплодисменти Панталеев.

Успокоително и за двамата българи е, че съперниците им могат да стигнат до финала и да ги изведат до квотите за световното първенство в Доха. Това обаче ще се разбере в петък, когато са полуфиналите в 10-те категории.