След като шампионът на UFC в лека категория Конър Макгрегър продължава да подготвя следващия си ход - било то завръщане в ММА, боксов мач с Паули Малиняджи или авантюра в WWE - нещата в горната част на дивизията продължават да си идват на мястото.

Тони Фъргюсън спечели временната титла по-рано този месец, след като отказа Кевин Лий в UFC 216. Еди Алварез и Джъстин Гайджи, които са поставени под №4 и №5 в официалната класация на UFC, ще се изправят един срещу друг на 2-ри декември в UFC 218.

Сега изглежда, че може да бъде организирана друга битка на топ претендентите в дивизията.

Във вторник, Едсон Барбоса заяви по време на живо предаване в Инстаграм, че е приел оферта да се бие с Хабиб Нурмагомедов на 30-ти декември в UFC 219 в Лас Вегас. Бразилецът заяви, че сега е време на "Орелът" да даде своя отговор.

"Искам да се бия възможно най-скоро. От UFC ми предложиха да се бия с Нурмагомедов и аз приех. Казах, че ще бъда готов за 30-ти декември, сега е негов ред. Ще видим какво ще се случи. Вчера гледах интервю с него и той каза, че ще се бие с мен, ако Конър влезе в битка с Фъргюсън, а Дейна Уайт вече заяви, че това ще се случи, затова смятам, че следващата ми битка ще бъде срещу Хабиб", заяви Барбоса.

"Виждам как печеля тази битка. Ако искат могат да направят тази среща дори в Русия, за мен няма значение. Истината е, че ще бъдем само двамата в Октагона. Хората могат да викат и да заплашват извън клетката, но това няма значение, ще се бия с него навсякъде. Аз съм в най-добрата форма на живота си. По-мотивиран съм от всякога. Всеки път, когато вляза в клетката, вие виждате ожесточена война и това няма да се промени и в тази среща. Наистина съм готов за война", завърши Барбоса.