По-рано този месец, в главното събитие на UFC 216, Тони Фъргюсън победи Кевин Лий, за да спечели временната титла на UFC в лека категория. Но според Хабиб Нурмагомедов, който е един от основните съперници на Фъргюсън, Тони трябва да се счита за безспорен шампион.

Точно заради това Нурмагомедов иска да се бие с Фъргюсън в следващата си битка - в идеалния случай това трябва да стане в UFC 219 на 30-ти декември в Детройт. Докато тази битка се осъществи, Нурмагомедов смята, че UFC трябва да организира трета битка между настоящия шампион Конър Макгрегър и Нейт Диаз.

"Сега съм здрав, възстанових се напълно, коляното ми е добре. Надявам се в края на годината UFC да ми осигурят мач, за да се завърна. Има 12 седмици дотогава и се надявам организацията да ми осигури битка за титлата в края на годината. Искам да си върна всичко - вниманието, колана... всичко", заяви Нурмагомедов.


"На първо място, мисля, че UFC трябва да направи трети сблъсък между Конър и Нейт Диаз и след това битка между мен и Тони. Мисля, че това ще бъде интересна среща. Конър и Диаз ще направят доста пари за организацията, а истинският гвоздей ще бъде между мен и Тони. Мисля, че това е най-добрия вариант", добави той.

"Според мен Тони Фъргюсън е истинският шампион. Не мисля, че ако се бия с него, това трябва да бъде среща за временната титла, това трябва да е битка за истинския колан. Хората искат да видят мен и Тони. Мисля, че това е много по-добра за мен, с нея ще мога да върна всичко в ред", завърши Нурмагомедов.