Родителите на Благой Иванов и мениджърът му Ивайло Гоцев разпространиха с официално изявление относно инцидента с Багата, което публикуваме в оригинал.

Официално изявление на родителите и на мениджъра на Благой Иванов:

"Уважаеми българи, В този тежък момент за нас бихме искали да ви помолим да се присъединете към нас в молитвите за здравето на Благой. Молим ви, нека да не спекулираме със злощастната случка в нощта на събота срещу неделя. Не засягайте нас, неговите родители, с неверни спекулации, защото в момента преживяваме тежко всеки миг от възстановяването на Благой.

Имаме късмет, че Благой не е в състояние да прочете това, което се пише за него. Истината е следната. В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира "Странджа". Късно през нощта е възникнала неприятната ситуация на напрежение между две компании. Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички. За щастие Благой е жив и в момента води най-тежката битка в живота си.

Искаме да изкажем специална благодарност на целия лекарски екип на "Пирогов", който дълги часове се бори за живота му. Искаме да благодарим на всички негови приятели и добри българи, които още в неделя дариха кръв, за да може да бъде поддържан живота му. Благой със сигурност ще бъде щастлив да разбере, че стотици хора от цял свят се свързват с нас, за да разберат какво е неговото състояние и да му пожелаят успешно възстановяване.

Благой се готвеше да замине за САЩ в началото на март. Той прекара едномесечен лагер на високопланинската база Белмекен, за да се подготви за следващата си среща. Тя трябваше да се проведе в Атлантик Сити на галавечер от веригата Белатор. Двубоят беше плануван за 11 май.

Към 12.00 часа във вторник състоянието на Благой е стабилизирано, но той все още не е вън от опасност. Молим се и стискаме палци всичко да е наред и отново да се радваме на неговата усмивка.

С уважение: майката, сестрата и бащата на Благой Иванов, Ивайло Гоцев, мениджър на Благой Иванов."