Даниел Стефанов-Дъмпела е човекът, намушкал Благой Иванов-Багата с нож, сочат всички данни, с които полицията разполага към момента. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод инцидента, който се разигра в столичното заведение "Домби". Рано сутринта в неделя, при сбиване между две компании състезателят по ММА Благой Иванов бе наръган с нож и приет в Пироговс опасност за живота.

Дъмпела беше задържан в понеделник по подозрение за нападението над Багата, той ще остане в ареста за 72 часа със заповед на прокуратурата.

При разследването са разпитани 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. От полицията обясниха, че от извършените до момента разпити е установено, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от двете групи.

Съществува обаче и версията, че причината за кървавото меле е преразпределение на териториите на наркопазара. Вътрешният министър не коментира дали разследващите работят по подобни версии.