Стабилизирано е състоянието на борецаБлагой Иванов-Багата, който беше намушкан с нож в неделя при сбиване в столичен клуб, но все още има опасност за живота на спортиста, съобщи доц. Стоян Миланов, началник на централна реанимация в „Пирогов".

25-годишният ММА боец беше приет в реанимацията на „Пирогов", където претърпя шестчасова животоспасяваща операция.

В понеделник 23-годишен мъж, с прякорДъмпела, бе задържан от столичната полиция за нападението на Багата. Името на Дъмпела се свързва с люлинския ъндърграунд.

Работи се за установяването на съпричастност на Дъмпела към нападението, при което Благой Иванов бе тежко ранен с нож. Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата между двете компании. Работи се за установяване на други очевидци на инцидента, както и за записи от камери в района, които може да са заснели сбиването.

Иванов пострада при скандал в столично заведение около 5.00 ч. сутринта в неделя. От СДВР обясниха пред Дарик, че група от 7-8 души с бухалки и ножове нахлули в заведението, поговорили малко с Багата и компанията му, след което започнали да се бият. Спортистът беше наръган с нож под мишницата. При мелето леко пострадаха приятелите на спортиста Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство. След сбиването нападателите се изнесли от дискотеката необезпокоявани.

Благой Иванов е ММА боец, както и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. Багата започна кариера в САЩ, където подписа договор с американската компания „Bellator". В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.