Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд заяви, че няма по-подходящ момент за най-добрия ни боксьор да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа. Българинът е основен претендент за титлата на Международната боксова асоциация (IBF).  

Кардиф на преден план за арена на сблъсъка Джошуа – Пулев

Британецът е задължен да защити пояса си срещу Пулев, в противен случай той ще му бъде отнет. Най-добрият ни представител в бокса стана главен претендент за пояса на IBF, след като през април победи Кевин Джонсън в 12 рунда в зала "Арена Армеец".

„Няма по-подходящ момент Кубрат да се изправи срещу Антъни Джошуа. След две години Джошуа ще бъде напълно завършен боксьор, така че сега е моментът Пулев да атакува коланите му. Най-голямата слабост на Антъни в момента според мен е, че той се оставя твърде открит за удари. Именно тук се открива и голямата възможност за Кобрата”, каза Кале Зауерланд пред ringsidefightingnews.com.

Промоутърът на Джошуа: Пулев е първи в списъка

Преди седмица Sky Sports публикува официалния документ на IBF, според който ако Владимир Кличко откаже реванш, то Джошуа е задължен да се изправи срещу Кобрата до края на годината. Кардиф е най-обсъжданата възможност за домакин на мача на 28-и октомври.