Промоутърът на Антъни Джошуа – Еди Хърн потвърди първоначалната информация, че мач срещу Кубрат Пулев стои на дневен ред в плановете на британеца. Напоследък се появиха слухове, че е възможно световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър да изпревари Кобрата. Американецът открито предизвика Джошуа, но ще се наложи да почака.

"Дейли Мейл": Кубрат е тотален аутсайдер срещу Джошуа

Световната боксова асоциация (WBA) пък притиска Джошуа за мач с Луис Ортис. От организацията дадоха 30-дневен срок на шампиона да отговори дали приема мача или е готов да се откаже от пояса си.

Пулев е основен претендент за титлата на Международната боксова асоциация (IBF). Sky Sports публикува официалния документ на IBF, според който ако Владимир Кличко откаже реванш, то Джошуа е задължен да се изправи срещу Кобрата до края на годината.

Мач Джошуа - Пулев ще има още тази година

“Очевидно основният ни проблем е, че трябва да се справим със задължителните претенденти за титлите. Вече подписахме и се съгласихме с документа на IBF, според който Пулев е следващият. Към момента мога да кажа, че планът е както следва: Пулев, Ортис и чак тогава Уайлдър, ако все още има пояс”, каза Хърн.

“Джошуа е 100% готов за мач с Пулев, 100% готов за мач с Ортиз и 100% готов за мач с Уайлдър и иска да се бие, за да защити всичките си пояси. Ще бъде трудно, но този млад човек не се страхува от нищо”, допълни той.

Сблъсъкът Джошуа - Пулев се очаква да бъде на 28 октомври или 11 ноември.