Максимата „Рекламата е по-добра от играта” често се споменава за Супербоул. Освен от самия мач, много зрителите се интересуват от шоуто на полувремето и най-вече от рекламите.

Бира, нова кола и премиера на предстоящ филм се оказаха сред рекламните клипове, излъчени по време на най-епичния мач за американците.

Опитът победи младостта: Пейтриътс ликува в Супербоул

От CBS още преди две седмици обявиха, че са запълнили до последно всеки свободен слот. Очакванията са приходите тази година да надминат 500 милиона долара.

Трейлърът за новия Капитан Марвел с участието на Бри Ларсън и Джъд Лоу възпламени феновете в социалните мрежи.

Друга реклама, която предизвика усмивка сред привържениците беше на бирата Stella Artois, като основна причина за това се оказаха главните герои в нея Сара Джесика Паркър и Джеф Бриджис.

Клипът на Audi обаче се оказа колкото впечатляващ, толкова и стресиращ. Каквато реакция вероятно е била търсена съвсем умишлено.

Рекламата показва човек, който посреща своя обичан син и се готви да му покаже новия футуристичен двигател на автомобила, който е паркиран в плевнята му. Изведнъж човекът зад волана започва да подскача, за да се събуди и да осъзнае, че е бил "близо до небесата". Именно ударът му спасява живота, след като се е задавил докато работи в офиса си.

Рекламни клипове бяха излъчени още на T-Mobile, Microsoft, Amazon, Google, Budweiser и други. Разбира се, нямаше как да се мине и без обичайните заподозрени – Pepsi, Disney, Turkish Airlines, Bud Light/Game of Thrones.

Отборът на Ню Инглън Пейтриътс спечели за шести път титлата след победа с 13:3 над Лос Анджелис Рамс.

По този начин "патриотите" се изравниха на върха в класирането във вечната ранглиста с Питсбърг Стийлърс за най-много спечелени трофеи "Винс Ломбарди", като и шестте им триумфа са в ерата на куотърбека Том Брейди, който стана първият играч в историята с шест шампионски пръстена. За старши треньора Бил Беличик това също бе шести трофей начело на отбора и общо осми в кариерата му заедно с двата като дефанзивен координатор на Ню Йорк Джайънтс.

Комети, огън, хитове и Спондж Боб в шоуто за Супербоул