Как от село Полето край Симитли се стига до Холивуд и участие в най-големите световни филми? На това въпрос отговаря 39-годишният каскадьор Тодор Лазаров в рубриката „Другата игра” на Деян Веселинов.

Лазаров има много интересна съдба. Идва в София, за да изпълни мечтата на баща си да играе в ЦСКА. Вместо това, започва да тренира джудо и самбо, стига и до националния отбор, след което се занимава с треньорска дейност. Случайно попада на снимките на филм като каскадьор и така започва успешната му кариера, която го е срещнала с едни от най-големите звезди в киното.

В същото време Тодор не забравя корените си, а освен това обича да пише стихове и романи.

"От 20 години кино декорите се превърнаха в моя втори дом. В началото беше непрофесионално. Не съм мислел, че ще се занимавам с каскадьорство. Аз се занимавах със спорт.”

"Първата мечта на баща ми бе да съм футболист на ЦСКА, той беше луд фен на ЦСКА. Аз дойдох в София, за да стана футболист в неговия любим отбор ЦСКА. Не се случи, защото един приятел ме заведе в залата за джудо и самбо. Стори ми се супер мъжки спорт, много ми легна на сърцето. Оттам тръгнаха нещата за каскадьорството. Хванах се в Локото треньор в джудо. 60 лева заплата, веднъж ги взимаш, три месеца не ги взимаш. Бачках и в един склад, а и тренирах, още бях в националния отбор.”

„Един приятел ме попита, дали баща му може да ме види за един филм, от нищото. Казах си, а кво става, тия пари много хора дават. Мислех, че ще съм си на село, къде съм мислел, че ще снимам с тези хора. От овцете на село отиваш на телевизора.”

„Всяка година по няколко колеги си отиват от тоя свят. Скъсани връзки на коляното, предна кръстна връзка, странична.”

„Брад Пит беше уникален тип, абсолютен професионалист. Супер земен, супер човечен, страхотен. Тренираше повече от нас. Скалата, Хавиер Бардем, звездите от Непобедимите, те не са големи напразно.”

Какво още сподели Тодор Лазаров, вижте във видеото.