Бляскава корона с кристали „Сваровски“ очаква новата Кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това разкри лично председателят на Федерацията Илиана Раева по време на официалния брифинг преди събитието.  

За втора поредна година се подема подобна инициатива, която бе с радост прегърната в миналогодишното издание на турнира.  Тогава  акредитираните представители на медиите, които и сега ще имат решаваща роля, безапелационно избраха Невяна Владинова.

Невяна Владинова с короната през 2017 година

източник: LAP.bg

Тази година, за съжаление, Неви няма да радва феновете с прекрасната си игра, тъй като се възстановява от травма. Капитанът на индивидуалното ни има проблем с глезена, но очакванията са да бъде готова за Световната купа в Пезаро.

В отсъствието на плевенчанката, която през 2017 година взе злато в многобоя в София, класиралата се на второто място тогава Катрин Тасева и Боряна Калейн ще радват родните фенове с чувствените си композиции.

Световната купа по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ ще бъде официално открита на 30 март от 16.30 часа. Турнирът ще продължи до 1 април. В петък и събота са квалификациите, а в неделя са финалите.

Интересът към състезанието е солиден. Цените на билетите за първите два състезателни дни са 15 и 20 лева, а за неделя – 20 и 25 лева.  

Раева: Ансамбълът ни е с най-силните композиции

Елитът в художествената гимнастика у нас за Световно преди Световното