Националният отбор на България по художествена гимнастика (индивидуално) направи своята генералнарепетиция за Световното в Пезаро. В зала „Раковски“ в столицата Невяна Владинова и Катрин Тасева представиха четирите си композиции под бурните овации на многобройните фенове.

Запленяващи Владинова и Тасева в последното контролно преди Световното

Програмата на проверката предвиждаше да се започне със съчетанията на обръч, а последователногимнастичките играха на топка, бухалки и лента. Грациите ни изпълниха композициите си добре, с изключение на едно изпускане, което допусна Неви при финалното си изпълнение на чувствената „Булерия“. Дори това обаче не помрачи пленителната и артистична игра на Владинова, която предизвика много силни емоции и аплодисменти във феновете в залата

"Много съм доволна от контролното, защото имахме задачи, които гонихме като изпълнение. И двете успяха да се справят по отношение на трудностите и техническите движения. Това, което ми харесва е, че момичетата вече имат добър контрол и владеят ситуацията по време на съчетанията си. Няма го хауса в мисленето и притеснението", каза председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"Все по-уверена се чувствам след всяко едно контролно. Усещам и съчетанията си по-стабилни", каза Владинова след контролното.

"Мисля, че физическата ни форма е много добра. Това е важно, тъй като състезателките в най-добра форма ще спечелят състезанието", каза Тасева.

Блестящ ансамбъл преди световното в Пезаро

Мениджърът на националния отбор (индивидуално) Бранимира Маркова разкри, че е доволна от проведената подготовка и щабът е добре запознат с конкуренцията.

"Очаквам момичетата да си изиграят съчетанията по най-добрия начин. Конкуренцията ни е ясна. Това са двете рускини близначките Дина и Арина Аверини. Беларус, Украйна и Италия са също с много силен състав", каза тя.

Световното първенство в италианския град Пезаро започва на 30 август и ще продължи до 3 септември.