Християна Тодорова, която бе част от златния ансамбъл на България по художествена гимнастика, спечелил 81 медал за 8 години, сред които и бронз от Игрите в Рио де Жанейро, отбеляза по емоционален и разчувстващ начин годишнината от спечелването на третото място на форума под петте преплетени кръга в страната на кафето. На 21 август преди една година Християна, Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова сбъднаха най-съкровената мечта, покорявайки своя олимпийски връх. 

За края, за едно начало, за една сбъдната мечта...

Тодорова, която сега се занимава със съдийство, се върна към красивите изживявания и не пропусна да благодари за сетен път на своите съотборнички, на треньора си Ина Ананиева, на президента на федерацията Илиана Раева, както и на целия екип, с когото бе постигнат впечатляващият успех. Качвайки се на почетната стълбичка в Рио нашите момичета ознаменуваха края на кариерата си с най-ценното отличие за всеки спортист, след като по-рано вече бяха прибавили в успешната си биография световна и европейска титла. 

"На тази дата преди една година, нашата най-съкровена мечта до този момент в живота ни се сбъдна. Сбъдна се, защото повярвахме и защото го поискахме. Когато искаш нещо с цялото си сърце и душа и когато се бориш за него, то ще ти бъде дадено. Година по-късно отново ще благодаря и ще им благодаря цял живот на Рени, Бубето, Цвети, Мишето и Снежана, че успяхме заедно да се преборим и да победим собствените си страхове", започна емоционалното си изявление Християна Тодорова.

"Благодаря на Илиана Раева, Ина Ананиева, Даниела Велчева и на целия екип, които беше с нас и вярваше в нас през всички тези 8 години и ни помагаше винаги. Изградиха ни като хора, като характери и създадоха силни и борбени момичета. Благодаря и на треньорите си, които бяха с мен през цялото време по пътя към олимпийския медал цели 18 години и всеки един от тях остави своя почерк в живота ми", продължи настоящата съдийка.

"Благодаря на родителите си, на сестрите си, на всички роднини и приятели, които ме подкрепяха, обичаха и ценяха. Аз съм това, което съм заради тях и съм горда,че съм дъщеря на мойте родители. Благодаря на цяла България за емоциите, които оставиха в мен. Ние го направихме за вас, за вашата любов към нас и за това, че искахме да се гордеете с нас. Не ни забравяйте, защото ние никога няма да забравим тази част от живота ни!", завърши Тодорова.