Може би не много българи са чували името на Александър Русев, но именно това е най-известният българин в САЩ в момента. Родният кечист е една от звездите в Световната кеч федерация и всяка седмица представлява България пред 3 милиона души пред телевизионните екрани.

Как се стига от Пловдив до сбъдването на голямата мечта и какъв е пътят до нея? Тези отговори даде самият Русев, чието истинско име е Мирослав Барняшев, в първото издание на новата спортна рубрика на Деян Веселинов "Другата игра".

"Аз съм си аз. Няма значение колко съм стигнал, колко пари съм направил. Имам една къща тук в Мътеница и една в Нешвил, това не е най-популярният град в САЩ, но аз си харесвам да ми е като домашно", сподели Мирослав в двора на своята къща в пловдивското село Мътеница.

Българският кечист Русев: Пловдив ми е любимият град в света

"Като видях Хълк Хоугън видях, че искам да съм като него. Винаги това съм искал да бъда. 4,5 кг съм роден, винаги съм ял храната и на брат си. Имах интерес към английския език, имах фикс идея да отида в САЩ. Всичко е било писано."

А как се стига до там? "Отидох на бригада, поостанах, изтеглихме един голям заем от банката, която не можех да върна. Предложиха ми да съм бояджия, бях боядисвал само яйца на Великден. Дадоха ми една четка, аз се старая, но не им хареса. Изгониха ме, а имах 100 долара в джоба."

"Почнах във фабриката за валфи, охрана в дискотеки, строежи, заварчик, работих в стриптийз клуб охранител, пицаджия, разнасях храна. Училището за кеча се заплащаше, което не беше евтино."

А какъв е животът във WWE? "Ние сме на път в годината 300 дни, тръгваме в петък със самолета, имаме шоу, после път, ново шоу, ново шоу, прибираш се за 2 дни и после всичко се повтаря."

Той сподели и как са се появили и знаменитите му думи "Русев удря, Русев мачка": "Обаждат ми се от офиса и ми казаха, че искат да кажа нещо на български и измислих "Русев удря, Русев мачка".

В началото на кариерата си във федерацията, Русев се изявяваше като руснак, а както самият той разкри, това просто е било по сценарий на шоуто: "Връзката беше, че нямаше нито един руснак във WWE, Путин беше нашумял и Лана, жена ми, която тогава не ми беше жена, беше живяла в СССР, казаха ми, че от утре ще се бия за Русия, биех всички наред, говорех, че Русия е най-великата страна. В началото ми беше по-трудно, от чиста гордост ми беше неприятно, но в крайна сметка сме актьори."

Българската звездна двойка в кеча снима риалити на родна земя

Русев говори и за любовта си със своята съпруга Си Джей, която също е част от WWE, а именно там се заражда и връзката помежду им. "Когато откриваха новата зала, запознахме се като бяха 80 човека. Ние бяхме добри приятели, като разбра, че съм от България, а тя е живяла в СССР, започнахме от приятели, а накрая се оженихме два пъти. Аз нищо не направих за тази сватба, всичко си беше нейно."
Аз настоявах да се оженим в България, показахме една хубава българска сватба."

Жената на Русев дои крави в българско село

Лана също бе с Русев в България като дори показа, че я бива и в дейностите на село. "Това е нейна тази гега, овчарят ѝ я даде, води ги на паша, ходихме при кравите, видя и едни бали със сено и за 10 секунди беше горе. С един бански обикаля цял ден."

"Пари какво значение има, не мога да се оплача. Като искаха да опиша кой е Русев, казах, че искам улици да са Русев, легендата за Русев да е жива, да е митично създание. Колко човека знаят Дан Колов? Колко човека са виждали Дан Колов? И при мен е така", завърши популярният кечист.