Настъпиха решителни часове в издирването на Боян Петров

Може би последната обстойна спасителна акция по издирването на българския алпинист Боян Петров е в разгара си. Това съобщиха от екипа, който претърсва връх Шиша Пангма в Хималаите с надеждата да го открие. 

Родният алпинист е търсен с хеликоптери, които излетяха рано тази сутрин българско време от столицата на Непал - Катманду. Ето и какво написаха спасителите за своята акция в планината:

"Екипът ни отлетя с хеликоптер от Катманду към Шиша Пангма и в момента извършва мащабно и обстойно претърсване на района. Тази операция вероятно ще бъде и последната. В момента кръжим над върха и търсим всякакви възможно следи от Боян Петров."

"Този следобед "Симрик Еър" (бел. ред. линиите, които осигуряват хеликоптерите за акцията) ще подготвят доклада си за спасителната операция и в зависимост от него и екипът от шерпи, и екипът в хеликоптерите ще решат какво да се случи с акцията", написаха спасителите. 

Свързани материали

  • Жената до Боян Петров за лавината от подкрепа Жената до Боян Петров за лавината от подкрепа
  • Хеликоптери излетяха в последен опит да бъде намерен Боян Петров Хеликоптери излетяха в последен опит да бъде намерен Боян Петров
  • Спасителите не се отказват от търсенето на Боян Петров Спасителите не се отказват от търсенето на Боян Петров
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Боян Петров алпинизъм

Други спортове