Световният шампион Антъни Джошуа помогна за събуждането на контузен боксьор, изпаднал в кома.

Шотландският боец Гари Мъри се е събудил в болницата, след като е чул видео съобщение, подготвено от Джошуа специално за него.

Боксьорът в полусредна категория загуби съзнание в 10-ия рунд на своя мач срещу Патрик Галахър в мач в Единбург преди 2 седмици.

Джошуа използва свободното време след една от последните тренировки преди мача с Карлос Такам тази вечер, за да пожелае бързо възстановяване на Мъри като освен това му обеща и два билета за галавечерта в Кардиф.

Претеглянето: Джошуа "счупи" кантара

Треньорът на Мъри Били Нелсън е споделил на Джошуа за неговото състояние, когато завел своя друг възпитаник Мартин Лунга до Шефийлд за спаринг с непобедения шампион на WBA и IBF.

"Били Нелсън ми каза за Гари. Беше по време на спаринг за този мач. Направих видео съобщението, което е пуснато на Гари и разбрах, че той се е събудил. Той е поканен на мача, дадохме му два билета."

В съобщението Джошуа казва: "Здравей, Гари, това е Антъни Джошуа. Тъкмо свърших тренировка и чух какво се случва. Надявам се да се оправяш и да бъдеш силен. Бори се, защото искам да те видя на моя мач. Ще има два билета за теб и се надявам да те видя скоро, шампионе. Грижи се за себе си."

Въпреки че Мъри вече е в съзнание, състоянието му няма да позволи да присъства на мача в Кардиф.

Очаквай двубоя в събота вечер с избрани моменти в GONG.BG и на живо в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2.