Треньорът на родния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитров сподели, че е доволна от свършената работа до момента на Световното.

Българките спечелиха сребърен медал в многобоя и днес продължават състезанието с финалите на отделните уреди.

Истински героини! Летящият старт на ансамбъла на Световното в снимки

„Доволни сме от момичетата, от играта им. Доволни сме от свършената работа. Не бих казала, че бяха напрегнати. Бяхме много щастливи, че момичетата успяха да си изиграят съчетанията, а от там нататък друго не ни интересуваше чак толкова много”, коментира Весела Димитрова от Пезаро пред „Събуди се” по NOVA.

Симона Дянкова, Теодора Александрова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова и техните треньори - старши -треньорът Весела Димитрова и помощник - треньораът Михаела Маевска спечелиха аплодисментите на феновете в Пезаро.

Втори в света! Този път сребърни момичета

Българките ще се борят за медалите и в двата финала днес като влязоха с трета оценка във финала на 5 обръча и с трета оценка във финала на три топки и две въжета.

Финалите са днес от 15.00 ч. българско време.

„Според мен този отбор има доста способности за хубаво бъдеще и да печели медали. Мисля, че с много труд момичетата ще успеят. Изненадаха ме с това, че горяха желание да играят. Те бяха много вътре в борбата. Искаха да се представят. Наистина бяха много красиви и много класни. Показаха българската школа според мен”, сподели още Весела Димитрова.

Раева за Владинова и Тасева: Успехът и напредъкът са безспорни