Председателят на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали двете ни гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева, които участваха на Световното първенство в Пезаро.

„Предстои сериозен анализ на представянето и работа за подобряване на качеството на съчетанията. Невяна и Катрин израстнаха много с участието си и преживяванията си на това световно първенство. Натрупаха безценен опит, който трябва да им помогне за постигане на мечтите им свързани с любимия спорт. Неви е готова да печели медали и в многобоя, а Кати да създаде "главоболия" на най-силните”, заяви Илиана Раева в коментар пред официалната страница на родната федерация в социалната мрежа Facebook.

Очарователната Владинова със силни думи след Световното

„Напредъкът и успехът са безспорни. Можеше да бъде и още по- добре, но състезание от този ранг с такава конкуренция изисква безгрешна игра и крайна мобилизация на концентрацията. Има какво още да подобряваме в композициите, изпълнението и подготовката. Важното е , че продължаваме да вървим по верния път и със сигурност по- добрите резултати ще дойдат скоро. Драстичното подобрение и израстване на Невяна и Катрин през тази година са категорични. Това се дължи на отговорната и компетентна работа на тандема Бранимира Маркова и Силвия Стойнева и техния екип”, каза още Раева и добави:

„Трябва да бъдат направени нови, много атрактивни и различни като стил композиции, модерни, с оригинални и рисковани елементи, със силно въздействащи музики. И треньорите и състезателките нямат търпение да се започне работа по новите съчетания, защото стимулът за следващата година е огромен - световното първенство в София пред родна публика.”

Илиана Раева: Медалът на Неви е много чакан и жадуван