Грацията Катрин Тасева сподели, че е готова да се раздели с всеки свой медал, за да помогне на човек в нужда. Гимнастичката със „златно сърце“ бе гост в предаването на NOVA – „Събуди се“, където говори за благородната си постъпка с продажбата на свой златен медал, за да бъде подпомогнато лечението на футболиста Иван Тодоров.

Тасева говори и за включването ѝ в друга благоротворителна инициатива, свързана с набирането на средства за лечението на 2-годишната Нарин. Тя страда от детска церебрална парализа и се нуждае от средства за лечение в Турция.  

Катрин Тасева

източник: LAP.bg

„Не знам може би така съм възпитана и така съм научена да мисля и за останалите, не само за себе си“, започна Катрин Тасева.

 „Това не е само моя кауза (каузата за Нарин -бел. ред.), това е голям инициатива. Ще се съберем популярни личности в Южния парк и ще направим благотворително бягане. Нашият отбор събра средства, ще направим търг с една топка, подписана от нас. Искаме да сме пример за обществото“.

„Не съм очаквала приза за Жена на годината в категория „Спорт“. Мисля, че Мирела е доста заслужила и не съм очаквала така да ме подкрепят хората. Щастлива съм и съм благодарна“, каза Тасева за наградата, която получи навръх рождения си ден (24 ноември).

Колкото до празника си, който посрещна в Испания на килима, грацията ни обясни:

„Няма да забравя. Беше емоционална седмица като цяло - с медала, с който исках да помогна, рождения ми ден, приза Жена на годината. Около 10000 човека ми пяха „честит рожден ден“. Почувствах се значима, щастлива“.

„Може би до края на годината имам още малко време, за да си довърша равносметката. Има задължително две графи с плюсове и минуси“

„Утре (понеделник – бел.ред.) заминавам за Бразилия, за да направя Мастър клас. Щастлива съм, че ще мога да предам, това, което аз знам на деца. Щастлива съм от тази възможност“, сподели за онова, което ѝ предстои Тасева.

Катрин Таасева

източник: LAP.bg

„Аз по-скоро отивам да покажа наученото от българската школа. Те ще ме питат“

„Опитаме се да свикваме, обаче все повече нарастват очакванията, вървим нагоре и всичко се увеличава“.

Върната отново на благородната си постъпка с продажбата на медала си, гимнастичката заяви категорично:

„С много неща бих се разделила, за да помогна на някого. Готова съм да се разделя с всеки медал, стига да съм полезна“.

„За новата година си желая да съм здрава и аз, и близките, и семейството. Нека сме здрави всички, това е най-важно и да бъда обичана“, си пожела за финал Тасева.