Селекционерът на националния отбор по бокс Михаил Таков замина за Германия, за да помага на Кубрат Пулев в навечерието на мача му с Владимир Кличко. Двамата се срещат в спор за световната титла на 15 ноември в Хамбург. 

Двубоят ще се излъчва директно в ефира на Нова Телевизия от 23:30 часа, а преди заминаването си Таков даде ексклузивно интервю пред екип на телевизията и сподели очакванията си за двубоя. 

"Нормално е вече, когато мачът наближава, да има повече емоции, повече да се шуми и в пресата около тази битка. Ще има пресконференции, открити тренировки. Затова отива и екипът ни да го запази от тези емоции и да е по-спокоен и концентриран за мача." 

"Както и ние, така и екипът на Кличко работи по тази част. Мачът няма да е лесен, ако си мислим, че ще е леко запотяване под мишниците, жестоко се лъжем. Това е голям мач. Всички медии подгряват с наближаването на този мач." 

"Щом Кубрат е стигнал до тук, значи има качествата. Той е официален претендетн за титлата, той е единственият българин, който е официален претендент за световна титла, при това в тежка категория и това не можем да го омаловажим като успех." 

"Като се качи на ринга има реалния шанс да вземе това, което може да грабне, да открадне. Щом е стигнал до там, значи има шанса, ще може да се сбие и да вземе своето." 

"На теория е много лесно да се каже как трябва да се бие с Кличко. Въпросът е какво ще направим ние и какво ще позволи съперникът да му причини. Затова е такава битката, 12 рунда по 3 минути. Това си става като един тежък мач. Много неща му трябват, във всеки един момент нещата ще се променят", сподели Таков пред Нова Телевизия.