Звездата на българския професионален бокс Кубрат Пулев имаше шанс да се бие за световна титла през октомври миналата година срещу Антъни Джошуа, но се контузи. Сега обаче в бъдещето се мержелее отново такава възможност, но пътят до нея е осеян с опасни препятствия. 

За да се добере до нов мач с британеца за колана му в IBF, той първо ще трябва да се справи с коравия съперник Дилиан Уайт. Но според наставника на Кобрата Ули Вегнер, той има всичко, за да стане световен шампион. 

Германският специалист навършва 76 години само след няколко дни, но въпреки напредналата си възраст, все още изпитва жажда да работи и да прави световни шампиони. В момента той работи с пет момчета от тима на "Зауерланд", като сред тях е и българинът. И според него, всеки един от тях може да стане световен шампион. 

"Работя с всички мои момчета еднакво нахъсано. И всеки един от тях има възможност да стане световен шампион в категорията си. Работя за постигането а тази цел с всеки един от тях и вярвам в постигането ѝ", сподели Вегнер пред box-sport.de