Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева гостува в предаването “На Кафе” на своя 55-годишен рожден ден.

Илиана разказа за първата си среща с Наско Сираков, какво ѝ е подарил за празника, какви изненади ѝ е поднесал през годините на рождените ѝ дни. Дъщерите на Илиана – Славея и Виолета  също я изненадаха в студиото.

Раева: Недопустимо е Нешка да манипулира общественото мнение така грозно

Раева си пожела много успехи за гимнастиката през предстоящия сезон. Тя благодари на министерството на младежта и спорта за финансовата подкрепа към федерацията по художествена гимнастика. В сряда ММС и БФХГ в лицето на министър Красен Кралев и Илиана Раева подписаха договор за Световното първенство в София в размер на 1 260 000 лева.

“Пожелавам се да гимнастиката да продължи да носи такава наслада на хората. Да бъде гордостта на българите по целия свят. Пожелавам си момичетата да са здрави. Има фантастична атмосфера в залата, много са мотивирани момичетата. Треньорите също са много вдъхновени”, сподели Илиана Раева.

“Много искам момичетата да се покажат във възможно най-добрата си светлина. Ще имаме една много трудна и тежка година, защото в България ще има световно първенство. Всички го очаква с огромно нетърпени. Работим страшно много по организиацията. Срещам изключителна подкрепа от всякъде, най-вече от държавата, за да се осъществи едно такова голямо събитие. Вярвам и се надявам да имаме много поводи за радост”, допълни тя.

Нешка Робева с нов коментар по скандала с федерацията

Също така Раева коментира и словесната престрелка с Нешка Робева напоследък.

“С Нешка си имаме циклични изрази на любов и комунакация, която ние си разбираме много добре. Обществото я разбира по различен начин. Това е нещо, което се е случвало и преди. Тя си има свое мнение, аз си имам мое мнение. Тя иска аз да имам нейното мнение и обратно. Всяка си отстоява нейното мнение”, коментира Раева.

“Истината е, че аз уважавам и обичам Нешка Робева. Тя е била мой треньор. Научила съм от нея много неща. Още от едно време имам различно виждане за нещата. Смятам, че към момента съм един добър ръководител. Имам подкрепата на всичи клубове в страната. Това, че не се отказвам и се боря за начина, по който искам да се развива гимнастиката, на нея не ѝ харесва.Там всъщност е конфликтът”, завърши президентът на БФХГ.