Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отвърна на нападките от страна на Нешка Робева. Бившата гимнастичка изрази мнение, че е недопустимо легендарната треньорка да „манипулира общественото мнение по този грозен начин“ и заяви, чрез профила си в една от социалните мрежи, че още в понеделник федерацията ще разпространи официално становище. 

Припомняме, че по-рано в интервю за „Събуди се“ по NOVA Робева подложи под съмнение начина, по който се прави селекцията в националния отбор. Тя добави, че е отправяла запитвания по темата, но не е имало обратна връзка до край. Същевременно Раева изрази готовност да покаже цялата кореспонденция, в това число и всички отговори по писмата на Робева. 

Публикуваме пълния текст на позицията на Илиана Раева без редакторска намеса: 

"Важно!!!

Утре, БФХГ ще излезе с официално съобщение до медиите във връзка с поредните манипулации на Нешка Робева, направени днес в участието и по телевизията.

Ще бъдат показани всички официални документи за начина по който се прави селекцията на национални отбори.

Ще предоставим всички официални отговори на нейните писма, за които днес Нешка Робева не почувства неудобство да излъже, че няма такива, забравяйки, че си ги публикуваше в страницата си във фейсбук. Разбира се, разбираемо не публикува последното, което ние ще публикуваме.

Недопустимо за треньор като Нешка, по този недостоен начин да се опитва да нагнетява обстановката в българската художествена гимнастика дни преди най-важното ни състезание този месец - Световната купа в София! 

Недопустимо за треньор като Нешка, който се опитва да дестабилизира с манипулации пред обществото здравата обстановка в националния ни отбор в дни, в които както ние, така и многобройните ни фенове се радваме на възхода на талантливите ни момичета и завоюваните от тях златни медали от началото на тази година!

Недопустимо и твърде жалко, но разбираемо за личност като Нешка да си позволи по този грозен начин да манипулира общественото мнение, без капка свян, че изопачаваш както си искаш фактите.

Нешка Робева не спира да говори срещу дейността на БФХГ и да се опитва да пречи и дестабилизира обстановката преди старта ни на големите и отговорни състезания. Тя живее в един свят, в който смята, че “всички обвиняеми” ще мълчат, че няма да и отговорят и ще подминават поредните и манипулации, както през годините. 

Е, не всички сме от нейния свят, а аз със сигурност. 

Всички, които я познаваме добре знаем, защо е избрала точно сега, дни преди Световната купа в София да напада отново работата на федерацията...

Но всичко има някакви граници, дори лъжите на Нешка Робева!

P.s Бях казала, че няма да приема поканата на Нешка за война и няма повече да отговарям на лъжите и пред медиите, но като президент на БФХГ съм длъжна да не позволявам, който и да е да злослови по адрес на дейността ни, както и да не позволявам да манипулира общественото мнение!".

Припомняме, че от 30 март до 1 април София е домакин на Световната купа по художествена гимнастика. Ансамбълът на Германия, начело на който е Нешка Робева, също е подал заявка за участие на състезанието.