След обявяването на края на кариерата на Владимир Кличко, почти сигурен изглежда фактът, че следващият съперник на Антъни Джошуа ще бъде Кубрат Пулев. Заради това и "Дейли Мейл" посвети материал на българина, в който разказва на широката аудитория кой е Кобрата. Според изданието Пулев е тотален аутсайдер срещу Джошуа.

Мач Джошуа - Пулев ще има още тази година

Ето какво пише "Дейли Мейл" за българина:

“Кой е Кубрат Пулев?

Пулев е официалният претендент за пояса на Джошуа във версия IBF, като 36-годишният българин има само една загуба в 26-те мача в кариерата си. Тя е от Владимир Кличко в първия опит на Пулев да стане шампион, като украинецът го нокаутира през 2014 година и това се оказва последният успех на Кличко с нокаут. Българинът оттогава записва пет поредни победи, като най-впечатляващата му е със съдийско решение срещу Дерек Чизора. Въпреки че е имал европейска и интерконтинентална титла на кръста си, засега с почти нищо не е показал, че е готов да “владее света”.

Какъв е стилът му?

Пулев е имал дълга кариера при аматьорите, като е представял страната си на Олимпийските игри в Пекин, но там губи още в първия си мач. Той спечели европейската титла през същата година. Дори преди години е бил сравняван с Кличко, което не е особено честно, но също като украинеца обича да използва левия си прав и да изчаква шанс да вкара удар с дясната ръка. В защита обаче има доста проблеми, защото често гардът му е свален. Тази слабост бе най-добре използвана от Кличко, който още в първия рунд го прати на земята два пъти.

Какви са силните му страни?

Чисто физически Пулев притежава силата да нокаутира когото и да е, като е по-опитен от Джошуа и при аматьорите, и при професионалистите. Но съвсем правилно и логично ще влезе в мача срещу него като огромен аутсайдер. При единствения си досег досега с боксьор от световна класа Пулев бе размазан от Кличко. Срещу Джошуа Пулев не може да си позволи да държи ръцете си ниско, а Кличко го прати на земята три пъти за три рунда, преди в петия да го нокаутира с ляво кроше. Можете да се обзаложите, че и с Джошуа ще е същото.”