Ренета Камберова, част от ансамбъла по художествена гимнастика, представял ни на Олимпиадата в Рио де Жанейро, едно от "златните момичета", които ни радваха през последните години, вече се занимава с нещо доста различно.

Докато повечето от останалите момичета от ансамбъла останаха в гимнастиката, Ренета избра... администрацията.

Златно момиче поема спорта в Пазарджик

Златните момичета за живота след спорта

За края, за едно начало, за една сбъдната мечта...

Ето какво сподели красавицата пред "Събуди се" по Нова телевизия за живота си след гимнастиката.

"Отговарям за спорта в град Пазарджик, но това не включва само администрация. Постоянно съм по клубовете, наблюдавам тяхната работа."

В новия ѝ кабинет естествено има снимка със златните момичета и спомен от Рио де Жанейро, на стената висят и още награди.

"Предложиха ми позицията по време на една церемония, дадоха ми време да си помисля. Дадена ми е свобода как да популяризирам спорта в град Пазарджик. Тук съм благодарение на моите успехи, за които съм се трудила години наред. За мен това е нещо ново, чувствам се пълноценна."

"Бих извървяла целия път отново. Струва си. Спортните успехи според мен не се забравят. Хората преживяха много с нас, чисто емоционално."

"Сега живея с по-малко напрежение. Когато тренираш по 8 часа на ден, искаш да дадеш най-доброто на килима."

"Наддала съм някое килце. Сега не изпитвам толкова необходимост от храната. Тогава сънувах мляко. Сега просто се храня нормално."

"Животът е пълен с емоции."

"Не съм толкова богата, колкото ми се иска. И олимпийска шампионка да съм, няма как да изкарам бала с пари. Но това ми е отворило други врати, както и пенсията, която много ме улеснява."

"Имам си приятел, а и цял живот работя. Не съм свикнала нещата да идват на готово. Винаги съм си се представяла като работещо момиче. Това е самочувствие."

"Аз цял живот ще си остана златно момиче. Това не може да се изтрие."