Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев заяви, че решението да не се бие с Антъни Джошуа за световната титла не е било никак лесно за вземане. Както е известно, травма (скъсване на мускулно влакно) осуети плановете на Кобрата да се качи на ринга в Кардиф на 28 октомври.

Българинът пусна специално послание до феновете си в официалния си профил в една от социалните мрежи, където сподели, че не всичко е пари. Пулев обясни още, че са положение максимални усилия контузията му да бъде излекувана и добави, че амбициите му да се качи на световния връх сега са още по-големи. 

При все невъзможността на Кобрата да участва в двубоя, британецът ще се боксира срещу Карлос Такам, който се явява следващ претендент за поясите. 

Ето и пълния текст, който разпространи Кубрат Пулев: 

"Здравейте, приятели!

Наясно съм, че новината за моята контузия и последвалата отмяна на мача между мен и Антъни Джошуа за световната титла ви е изненадала.

Не ми бе лесно да взема това решение! Знам, че на мое място почти всеки друг би избрал да се качи на ринга в Кардиф, въпреки всичко и да прибере няколко милиона.

Всеки друг, но не и аз!

В моя живот и в моя свят не всичко е пари. Научил съм, че човек влиза в битка, за да я спечели. Разбрал съм, че независимо от превратностите на живота, човек не бива да изневерява на своите убеждения.

Антъни Джошуа трябва да защитава световните титли срещу здрав съперник и аз се радвам, че той вече има такъв.

Аз оставам още по-жаден за тази битка и смятам, че е само въпрос на време. Именно подобни предизвикателства карат сърцето ми да бие силно и да усещам, че съм истински жив. В период от една седмица опитахме всичко, за да оздравим контузията, но всяко нещо си иска своето.

Приемам го, като знак. Щом Бог така е решил, значи така е трябвало да стане. Все така ще бъда себе и няма да предам принципите си. Няколко милиона повече няма да ме направят нито по-богат, нито по-щастлив.

Моето богатство е безрезервната обич на българския народ, от който винаги черпя сила и вдъхновение и който ми дава смисъл на всичко, което правя!

Благодаря от сърце на всички българи за вярата и подкрепата! Те значат много за мен, особено в момент като този!

Продължаваме напред!"

Кобрата вече не е и претендент за Световната титла

Агентът на Джошуа: Пулев ни постави в трудна позиция