Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла, потвърдиха от Международната боксова федерация (IBF). Както е известно, Кобрата получи частично скъсване на мускул и няма да може да се изправи срещу Антъни Джошуа в Кардиф на 28 октомври.

Треньор на Пулев: Такава травма идва при форсиране на подготовката

Веднага след като стана ясно, че българският боксьор няма да може да се качи на ринга в края на месеца и вместо него Джошуа ще се боксира с Карлос Такам, се появи и информацията, че той автоматично ще загуби и статута си на официален претендент.

Кобрата: Решението не беше лесно, не всичко е пари

От IBF обаче са категорични, че Пулев остава официален претендент за световната титла, както самият той сподели пред Дарик радио във вторник.

"Джошуа ще се бие с Карлос Такам, който е №3 и е водещият възможен претендент, който да удовлетвори задължението на Джошуа да се бие за титлата на IBF след оттеглянето заради контузия на Пулев. Пулев няма да загуби мястото си в нашата ранглиста и ще остане задължителен претендент за титлата. Победителят от Джошуа/Такам ще трябва да се бие с Пулев, когато дойде време той да защитава отново титлата си в IBF", заяви пред NOVA директорът връзки с обществеността на IBF Жанет Салазар.

Пулев за Дарик: Приключвам с бокса за октомври, оставам претендент за титлата

След като Джошуа проведе задължителна защита на титлата във версия IBF, ще трябва да направи същото във версия WBA. Евентуално след това се очаква в рамките на година да бъде насрочена нова дата за задължителна защита на титлата от IBF срещу официалния претендент - Кубрат Пулев.