Всички очакваха с нетърпение боксовия дебют на Антъни Джошуа пред американска публика и се очертаваше той да е във вълнуваща битка с Джарел Милър. Но след като американецът даде три различни положителни допинг-проби за три различни стимуланта, мачът пропадна. 

Екипът на британеца спешно трябваше да намери нов съперник за битката на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън", която отдавна е разпродадена, както и тв-правата. Но новият съперник на световния шампион е всичко, но не и вълнуващ. Той е Анди Руис, а специалистите имат повече от ниско мнение за него. 

Легендарният промоутър Боб Аръм, чиято агенция "Топ Ранк" държи правата и на родната звезда Кубрат Пулев, не се изказа особено ласкаво за следващия опонент на AJ. Според него той е просто "една лоена топка с бързи ръце". Макар Руис да има цели 32 победи и само една загуба, никой не го приема насериозно. 

"Дори и да печели, никой не го мисли за истински добър боксьор. И това е така, защото той прилича на една дебела лоена топка. Всеки си казва за него: "Да, има бързи ръце, но е просто един дебелак." Дори и като печели, не задоволява вкуса на зрителите", споделя Аръм. 

Самият Руис признава, че има доста недостатъци, свързани с хранителния режим, които обаче вече се опитва да остави зад гърба си. Той е бил почитател на бързото хранене, което е убийствено за всеки професионален спортист. 

"Обичах да ям бърза храна, евтина, колкото по-голямо меню за по-малко пари, толкова по-добре. Трябваше да оставя всичко това зад гърба си, защото колкото и да тренирах, коремът ми растеше и усилията ми отиваха на вятъра. Вярвам, че оставих всичко това зад гърба си", споделя Руис. 

А че той определено не е сред звездите в тежка категория на професионалния бокс, говори и последният му мач. В него срещна германеца Александър Димитренко, когото победи в пет рунда. Мачът им обаче беше на открито на тенис-корт в университетски кампус в Лос Анджелис, в чиято среда беше поставен боксов ринг. Той се игра докато навън е още светло, а публиката не беше особено много по това време. 

И сега изведнъж този съперник ще срещне Антъни Джошуа в претъпканата "Медисън Скуеър Гардън" и сигурно промоутърът на британеца ще се опита да го представи като някаква невероятна звезда, но на всички е ясно, че се е навил за боя само заради парите, коментират в САЩ.