Изминалата неделя беше последният ден от тридневното световно събитие в София - второто издание на Roberto Sport Sofia International Series 2016 – най-мащабният и престижен турнир по джаги провеждано досега у нас. 

В последния ден от състезанието се изиграха мачовете от дисциплините по двойки. Гостите от Германия спечелиха златните медали в категориите мъже, сеньори и смесени двойки. 

А златото при жените отиде в ръцете на българките Екатерина Атанасова и Благовеста Герова. Джуниърът Марио Томов също спечели първо място, заедно с партньора си от  Австрия. 

Ето и класирането:
Open Doubles
1. Торстен Грюнкорн (Гер) - Юлиан Вортман (Гер)
2. Александър Ди Бело (Гер) - Даниел Сорджер (Гер)
3. Матей Волек (Чех) - Мартин Дуса (Чех)

Women Double
1. Екатерина Атанасова (Бъл) - Благовеста Герова (Бъл)
2. Вивиане Видяя (Гер) - Сабине Брозе (Гер)
3. Мария Падер (Гер) - Сара Клабунде (Гер)

Senior Doubles
1. Клаус Готеслебен (Гер) - Улрих Стоепел (Гер)
2. Детлеф Фрейтаг (Гер) - Хайнц Кислинг (Гер)
3. Волфганг Лавал (Гер) - Йозеф Корнелиус (Гер)

Junior Doibles
1. Даниел Мурметлер (Авс) - Марио Томов (Бъл)
2. Голшан Хамани (Иран) - Денис Бисеров (Бъл)
3. Кристиян Николов (Бъл) - Любослав Стоянов (Бъл)

Mixed Doubles
1. Сабине Брозе (Гер) - Оке Хармс (Гер)
2. Джулиано Бентиволио (Бел) - Благовеста Герова (Бъл)
3. ВивианеВидяя (Гер) - Миньонг Бай (Гер)

В рамките на турнира състезателите имаха възможност да премерят своята сила на удара, реакция и точност. Всичко това беше възможно благодарение на новият уред Sport Botz, изработен от Валентин Симеонов, състезател в СК „Джагоарс”. 

В крайното класиране след многократни опити на своите способности, състезателите, които достигнаха до призванията бяха следните:
Киприан Танасе от Румъния, който спечели надпреварата за най-добър удар, отчитайки трите компонента – сила, бързина и точност. 
След тайбрек между Нико Щраке и Улрих Стоепел за най-силен удар, австриецът Нико, който се състезава за варненският клуб „Джа-Ра”, спечели надпреварата. 

А най-добра времева реакция показа отново Киприан Танасе.

Специалната награда на турнира за MVP player, бе връчена на Марио Томов  от СК „Джагоарс”.

Световните серии на Роберто Спорт бяха проведени от 28 до 30 октомври в зала „Универсиада” с любезното съдействие на домакините от Спорт Академи. Голяма част от медиите отразиха международния турнир, десетки гости посетиха състезанието и се насладиха на спортните умения на най-добрите играчи по джаги от Европа и България.  

СК „Джагоарс” – организатор и домакин на събитието, се надява Световните серии на Роберто Спорт и занапред да се провеждат на територията на нашата страна, за да може футболът на маса да се развива и тук на все по-високо и професионално ниво и за да могат всички да имат възможността да се докоснат и насладят на емоциите и красотата на този спорт.