Измина и вторият ден от Световното първенство по джаги, което се провежда в София.

За втора поредна година Roberto Sport Sofia International Series 2016 се провеждат в България – това е най-престижното състезание по джаги, състояло се досега у нас.

Събитието е много мащабно и престижно и за да премерят своите джаги способности, на него са се събрали над 160 състезатели от България и 14 европейски страни.

Националните състезания при мъжете, които започнаха през първия ден от състезаниято бяха доиграни. Първото място със залтните медали бе спечелено от Германия. Втори са Австрия. Бронзовите медали са за България след победа над швейцарците.

През съботния ден се проведоха и всички дисциплини по единици, както и играта със смесени двойки. България спечели днес няколко медала при жените и децата. Златото в категориите оупън и жени отиде в гостите от Германия, а при джуниърите бе спечелено от Марио Томов – младата надежда на България в джагите от СК „Джагоарс” /организатор и домакин на събитието/.

Ето класирането:

Open singles:

1. Александър Ди Бело (Гер)

2. Паскал Залцгебер (Чех)

3. Кристофър Маркс (Гер)

Women Singles

1. Сабине Брозе (Гер)

2.Благовеста Герова (Бъл) 

3. Екатерина Николова (Бъл)

Junior singles:

1. Марио Томов (Бъл)

2. Денис Бисеров (Бъл)

3. Даниел Бурметлер (Авс)

Senior Singles:

1. Улрих Стопеле (Гер)

2. Роберт Майер (Авс) 

3. Хайнц Кислинг (Гер)

Финалите в Дисциплината Смесени двойки ще се доиграва в неделния ден. В неделя ще се проведат и състезанията по двойки във всички категории – оъпун, жени, деца и сеньори.