На 28 октомври 2016 г. в стартира най-голямото джага събитие, организирано досега от нас. Зала „Универсиада” събра над 160 състезатели от България и Европа, които дойдоха в столицата, за да вземат участие във второто издание на Roberto Sport Sofia International Series 2016.

Турнирът е с ранг на Световно първенство, в него ще се играят над 20 официални дисциплини по професионалните правила за игра на 30 броя от последния официален модел маси на Roberto Sport - Top Speed.

В късния следобед на петъчния ден се проведе официалната церемония по откриване на състезаниетo. Екатерина Атанасова, която е президент на СК „Джагоарс“ – организатор и домакин на турнира представи  всичките национални отбори и страни участнички в джага турнира.

Специални гости на събитието бяха Клаус Готеслебен – президент на Немската федерация по футбол на маса, Олег Велинов - президент на Българската федерация по снукър и любимеца на българската публика -  Тити Папазов. Гостите имаха честта да връчат наградите на победителите от дисциплините през деня. Акцент в церемонията бе изпълнението на ТФ „Дилмани“, които поздравиха публиката с фолклорно изпълнение. 

Дисциплините, които се изиграха в първия ден от състезанието бяха Classic Doubles и Speedball doubles.

Ето и победителите в отделните категории:
„Speed open doubles”: Джамал Алалу - Красимир Груйчев    
„Classic open doubles”: Марек Вовчик (Словакия) - Станислав Георгиев    
„Speedball women doubles”: Екатерина Атанасова - Благовеста Герова    
„Classic women doubles”: Мария Падер (Гер) - Самине Брозе (Гер)
„Classic junior doubles”: Любослав Стоянов  - Марио Томов
„Classic senior doubles”: Александър Пашин (Гер) - Ханс-Якоб Вайтц (Гер)

До късно в петъчната вечер се играха и националните състезания. В елиминациите мъжкият отбор на Германия спечели в напрегнато двубой и игра на дузпи мачът срещу България, а отборът на Австрия победи също след оспорвана игра и дузпи отборът на Швейцария. Така в съботния ден на финал ще мерят сили Германия и Австрия. 

При жените България спечели двубоят срещу германките.

След успешен и емоционален първи ден, състезанието продължава в събота с дисциплините по единици и смесени двойки. 

Вечерта в съботния ден престои Парти за всички състезатели, в столичния клуб БСД.