Главният съдия на Световната купа по художествена гимнастика в София Невяна Владинова разкри, че работата около организацията на състезанието е била много натоварваща. В крайна сметка надпреварата премина много добре, в това число с успехи за родния тим.

Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла на България спечелиха общо осем медала (три златни, четири сребърни и един бронзов) от турнира, който се проведе от петък до неделя.

"Световната купа премина много спокойно, така както вярвах, че ще мине. На състезанията винаги е така - преди началото - дните са доста по-натоварващи чисто физически и психически, отколкото по време на състезание“, сподели Невяна Владинова.

Момичетата от ансамбъла: Не сме доволни

С четири отличия приключи Стилияна Николова, която стана шампионка на финалите на топка и на лента, както и втора на обръч и в многобоя. Боряна Калейн е първа в многобоя и втора на финала на бухалки. Грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева имат сребро на финала на три ленти и две топки и бронз в многобоя.

Невяна Владинова е част от екипа, замесен в организацията на надпреварата. Тя благодари за оказаното ѝ доверие.

„За мен първо бе изключителна отговорност да бъда главен съдия на състезание от такъв висок ранг, второ съм много благодарна за доверието, което бе гласувано към мен. Благодаря на целия екип, който бе до мен през изминалите три дни, както и на г-жа Марсия Аверсани за ценния опит, който натрупах в работата си с нея", завърши Невяна Владинова, цитирана от федерацията по гимнастика.