Лекарите в Турция окончателно обявиха - легендарният щангист Наим Сюлейманоглу се е преборил за живота си и тялото му е приело успешно трансплантирания черен дроб. В момента му се правят само вливания на кръв, за да се стабилизира допълнително състоянието му. 

След 8 часа под ножа: Наим Сюлейманоглу е спасен!

Очаква се съвсем скоро да бъде изписан и да продължи живота си в нормалния ритъм, както беше и досега. Все пак интензивната грижа за здравето му ще бъде още известно време, но всички препятствия са преодолени. 

Реджеп Ердоган отправял молитви за изцерението на Наим Сюлейманоглу

До леглото на легендарния щангист в болницата се появи лично президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Той лично се информира за здравословното му състояние от лекарите и според информациите от Турция е бил много доволен от чутото. 

И бъбрекът на Наим отказал, доктор разкри състоянието му

Роденият в България Наим Сюлейманоглу получи тежка чернодробна недостатъчност в края на септември и влезе в болница за спешна трансплантация. Такава му беше направена тази седмица и той се пребори за живота си. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.