Легендата във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу се бори за живота си и тази тема вълнува както всички в Турция, така и в родната му България. Затова лично докторът на Джобния Херкулес Мехмет Емин Гюнеш разкри какво е състоянието му в момента. 

Нено Терзийски за спомените си с Наим Сюлейманоглу

Наим беше приет в интензивното отделение на най-добрата болница в Истанбул в понеделник с чернодробна недостатъчност. В момента и единият от бъбреците му е отказал, но лекарите остават оптимисти, ако се извърши спешна трансплантация на черен дроб. 

Шанс за Наим Сюлейманоглу, намери се донор за него

"Приехме Наим Сюлейманоглу в интензивното отделение преди два дни, диагнозата беше цироза. Затова се наложи да го поставим в медикаментозна кома, но го извадихме частично от нея в ранните сутрешни часове във вторник."

Близък на Наим: Разполагаме с малко време да намерим донор

"Лично президентът на Турция, министър-председателят, спортният министър, здравният министър и стотици официални лица искат ежечасно информация от нас за състоянието му. Самият Наим е в съзнание, знае къде се намира, осъзнава състоянието си, което е добре", разкри докторът и даде подробности за здравния статус на великия щангист. 

Добри новини: Сюлейманоглу вече е в съзнание

"Не може да се каже нищо категорично, защото процесът по лечението му е дълъг. Сложили сме му катетър, което е важно за нас. Причината е, че един от бъбреците му отказа да функционира. Но има подобрение в чернодробната функция, което е добре."

Наим Сюлейманоглу в кома и в много тежко състояние

"Искам да отрека информациите, че диша с помощта на дихателен апарат. Трансплантацията остава единственото решение, вече сме направили предварителните изследвания за възможността това да се случи."

Вълна от съпричастност към легендата Сюлейманоглу

"Трансплантацията е важна, но по-важно е общото състояние на пациента. А засега то позволява да му присадим черен дроб. Стабилизирали сме го и сме го подготвили за манипулацията", сподели доктор Гюнеш. 

Наим Сюлейманоглу: Иван Абаджиев бе велик и като треньор, и като човек

Според медиците в Турция, общото състояние на Наим Сюлейманоглу би му позволило да живее нормално живота си, ако чернодробната трансплантация бъде осъществена навреме и се намери подходящия донор.