Щастлива новина дойде от Истанбул. Роденият в България легендарен бивш щангист Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация на черен дроб и е спасен от сигурна смърт. 

Животоспасяващата операция за Наим Сюлейманоглу е в ход

Той беше диагностициран с цироза в края на септември и трябваше да бъде намерен спешно донор, за да живее. Това се случи във вчерашния ден и още днес беше подложен на дълга операция, която се оказа успешна. 

И бъбрекът на Наим отказал, доктор разкри състоянието му

Наим изкара осем часа под ножа и лекарите се похвалиха, че всичко е минало като по учебник. Първите индикации са, че тялото на Сюлейманоглу е приело черния дроб, така че засега медицинските лица са оптимисти, че ще живее. 

Шанс за Наим Сюлейманоглу, намери се донор за него

"Още след новината за цирозата на Наим с мен се свързаха и 5-6 негови приятели, които бяха готови да дарят тъкан от черния си дроб, за да го спасят. В крайна сметка един от тях се оказа съвместим с него и го оперираха."

Наим Сюлейманоглу в кома и в много тежко състояние

"Човекът не иска да разкриваме името му, но аз искам да използвам възможността да му благодаря от цялото си сърце. Ако всичко е наред в близките часове, Наим ще живее отново нормален живот", сподели братът на легендата в световните щанги Мухарем Сюлейманоглу.